Ένταση στον Καύκασο: Ο στρατός της Αρμενίας απωθεί επιθέσεις των Αζέρων (pics)

Οι τελευταίες εξελίξεις μεταξύ των Αρμενίων και των Αζέρων είναι ανησυχητικές τις τελευταίες ώρες, μετά από την αναζωπύρωση των μεταξύ τους εχθροπραξιών.

Ο Αρμενικός στρατός σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Avia.Pro, προκάλεσε βαριές απώλειες στα Αζερικά στρατεύματα τα οποία επιχείρησαν επίθεση την περασμένη Κυριακή.

Ως αποτέλεσμα των τελευταίων εχθροπραξιών, καταστράφηκε ένα λεωφορείο των Αζερικών ένοπλων δυνάμεων, ένα drone, και μερικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική πηγή, αναφέρει πως ο Αζερικός στρατός επιχείρησε να κινήσει τις δυνάμεις του εντός των Αρμενικών εδαφών, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις Αρμενικές ένοπλες δυνάμεις.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι Αζέροι επιχείρησαν μια σχετικά μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των Αρμενίων, οι δύο πλευρές απέφυγαν να μετατρέψουν το περιστατικό σε μία γενικευμένη σύρραξη.

Παρόλα αυτά, όμως, τις επόμενες ώρες, έλαβαν χώρα συγκρούσεις μικρότερης κλίμακας – εξελίξεις οι οποίες δεν αποκλείουν την πιθανότητα μίας πιο γενικευμένης σύρραξης.

Πηγή: AMN & Milliyet