ΒΙΝΤΕΟ. Η τελευταία αποστολή του Enterprise!

Τρείς και μία  για το  το αμερικάνικό αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN-65)- το πρώτο πυρηνοκίνητο στον κόσμο .Καί αυτό καθώς είναι προγραμματισμένο να απενεργοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2012 !Το Enterprise .
Το μόνο πλοίο της κατηγορίας του, που έχει πλήρωμα περίπου 4.600 άτομα, είναι το δεύτερο παλαιότερο σκάφος  στον στόλο των ΗΠΑ . Είχε αρχικά προγραμματιστεί για παροπλισμό το 2014 ή το 2015, ανάλογα με τη διάρκεια ζωής των αντιδραστήρων και την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του από το USS Gerald R. Ford (CVN-78) . Ωστόσο, ο προυπολογισμός  Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2010 συντόμευσε την ζωή του για το 2013, όταν θα έχει υπηρετήσει επί 51 συναπτά έτη, περισσότερο από κάθε άλλο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.
Βρίσκεται στον Ναυσταθμο του Norfolk, Virginia από το Σεπτέμβριο του 2012. Η τελευταία πριν από τον παροπλισμό του επειχείρηση , άρχισε στις 10 Μαρτίου 2012 και τελείωσε στις 4 Νοεμβρίου 2012.Στο τελευταίο επιχειρησιακό ταξίδι πέρασε από τον Πειραια- έγινε και δεξίωση -  και φυσικά από την Σούδα, τουλάχιστον δύο φορές.

Δείτε εδώ ενα βίντεο από την τελευταια αποστολή του του Εντερπραις