OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Έντονος τσακωμός Νετανιάχου με τον Αρχηγό των IDF: Τα «επικίνδυνα» σχέδια του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τη Γάζα

04/07/2025 - 22:11
Νετανιάχου
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνεται να στρέφει εναντίον του ακόμη και τους πιο κοντινούς του συνεργάτες, με τα σχέδια που έχει για τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, παρουσία του Νετανιάχου, αρχηγών των δυνάμεων ασφαλείας και υπουργών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήρθε σε ρήξη με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων (IDF) Στρατηγό Εγιάλ Ζαμίρ, σχετικά με τα μελλοντικά στρατιωτικά σχέδια για τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου διέταξε τον Ζαμίρ να προετοιμάσει ένα σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού των Παλαιστινίων στη νότια Γάζα.

«Θέλετε στρατιωτική κυβέρνηση; Ποιος θα κυβερνήσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους;» φέρεται να ρώτησε ο Στρατηγός Ζαμίρ.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις και το κράτος του Ισραήλ», του απάντησε ο Νετανιάχου, υψώνοντας την φωνή του.  «Δεν θέλω στρατιωτική κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω πίσω τη Χαμάς με κανέναν τρόπο. Δεν θα το επιτρέψω αυτό», συνέχισε με έντονο τόνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε πως η εναλλακτική λύση στο σχέδιο εκκένωσης/μετεγκατάστασης είναι η κατάληψη ολόκληρης της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στις οποίες οι IDF δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα, φοβούμενοι μήπως βλάψουν τους Ισραηλινούς ομήρους που βρίσκονται ακόμη στον θύλακα.

«Η εναλλακτική λύση στην εκκένωση προς τα νότια είναι να διασχίσουμε ολόκληρη τη Λωρίδα και να την καταλάβουμε ολόκληρη, και αυτό σημαίνει να σκοτώσουμε τους ομήρους, κάτι που δεν θέλω και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω», φέρεται να είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ωστόσο, ο αρχηγός των IDF τον προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο σχέδιο μετεγκατάστασης χιλιάδων και εκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια ελέγχου επί του πεδίου.

«Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό, δεν συμφωνώ σε αυτό. Η εκκένωση αυτών των ανθρώπων που πεινάνε και είναι θυμωμένοι θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου και θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών», απάντησε ο Στρατηγός Ζαμίρ.

Ο Νετανιάχου αρνήθηκε να συζητήσει τις ανησυχίες του Ισραηλινού στρατηγού και τον διέταξε να προχωρήσει με το σχέδιό του: «Προετοιμάστε ένα σχέδιο εκκένωσης – θέλω να το δω όταν επιστρέψω από την Ουάσινγκτον», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατηγός Ζαμίρ, ο οποίος διορίστηκε αρχηγός του ισραηλινού στρατού τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν φαβορί για την θέση, καθώς ήταν η επιλογή του ίδιου του Νετανιάχου. Φαίνεται όμως ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρίσκει κοινό έδαφος με τους συνεργάτες του όσον αφορά τα σχέδια που έχει για την Γάζα.

Πηγή: Times of Israel

Tags: IDFΓΑΖΑΙΣΡΑΗΛΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Related Posts

Γροιλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

12/05/2026 - 20:55
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

12/05/2026 - 19:28
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Το κόστος του πολέμου στο Ιράν αυξήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής»

12/05/2026 - 18:54

Διαβάστε Επίσης

NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

ΗΠΑ: «Το κόστος του πολέμου στο Ιράν αυξήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής»

Sarmat: Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο – Ικανοποίηση Πούτιν [vid]

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο με 2 οπλισμένα F-16 και 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών

Top News

Eurovision 2026: Ο Akylas με το «Ferto» μία ανάσα πριν την κορυφή - Ανεβαίνουν τα ποσοστά του στα στοιχήματα, πέφτει η Φινλανδία

Η Ιωάννα Τούνη έγινε έξαλλη με γυναίκα που την αποκάλεσε «ψωνάρα» - Το περιστατικό που μοιράστηκε στα social

Ηλιούπολη: Ανατριχίλα από το σημείωμα της 17χρονης - «Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα»

Survivor: Εκτός κινδύνου ο Σταύρος Φλώρος μετά τον ακρωτηριασμό του - Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert