«Επεσαν» κεφάλια στην ασφάλεια του Ομπάμα

Μετά τις απανωτές γκάφες των Μυστικών Υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του ήρθε και η καρατόμηση! Η διευθύντρια της Υπηρεσίας, Τζούλια Πίρσον, υπό το βάρος των δυο σκανδάλων υπέβαλε την παραίτησή της.
Η Πίρσον είχε αναγνωρίσει χθες ότι η υπηρεσία της, που έχει αναλάβει το καθήκον της προστασίας του προέδρου και της οικογένειάς του, υπέπεσε σε «απαράδεκτα» λάθη και παραλείψεις.

«Σήμερα η Τζούλια Πίρσον, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, υπέβαλε την παραίτησή της και εγώ την αποδέχτηκα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον, αναγνωρίζοντας την προσφορά της για 30 χρόνια στην ειδική υπηρεσία.

Ο ίδιος διόρισε ως προσωρινό διευθυντή της Secret Service τον βετεράνο Τζόζεφ Κλάνσι, τον οποίο επανέφερε στην ενεργό υπηρεσία παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011, σύμφωνα με μια ανακοίνωσή του.

Της παραίτησής της Πίρσον είχε προηγηθεί η εισβολή ενός άνδρα την 19η Σεπτεμβρίου στο Λευκό Οίκο, μια υπόθεση που έχει πυροδοτήσει μια σφοδρή αντιπαράθεση για την αποτελεσματικότητα της ειδικής αυτής υπηρεσίας. Η ίδια η Πίρσον παραδέχτηκε μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι πρόσφατα είχε επιτραπεί σε πρώην κατάδικο ο οποίος ήταν και οπλισμένος να μπει στο ίδιο ασανσέρ με τον Ομπάμα!

Το επεισόδιο αυτό προστέθηκε σε πολλά άλλα περιστατικά που έχουν αμαυρώσει τη φήμη της Μυστικής Υπηρεσίας: πράκτορες που βρίσκονταν σε αποστολή είχαν βρεθεί με ιερόδουλες στην Κολομβία το 2012, άλλοι είχαν βρεθεί μεθυσμένοι στην Ολλανδία τον περασμένο Μάρτιο.

Το Νοέμβριο του 2011 ένας άνδρας είχε ανοίξει πυρ από το αυτοκίνητό του εναντίον του Λευκού Οίκου, χωρίς το γεγονός να γίνει αντιληπτό το γεγονός αμέσως, ενώ τα σημάδια από τις σφαίρες δεν ανακαλύφθηκαν από την υπηρεσία παρά ημέρες μετά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ