Επίδειξη Ισχύος απο τη Σαουδική Αραβία – Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στον Κόλπο

 Δυνάμεις από 20 χώρες έφτασαν στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην υπερδύναμη του Κόλπου.

Η άσκηση, που ονομάστηκε «Βόρειος Κεραυνός” (Northern Thunder), θα πραγματοποιηθεί στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας με την συμμετοχή δυνάμεων από αραβικές και ισλαμικές χώρες, όπως ανέφερε το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).
Το SPA χαρακτήρισε την στρατιωτική άσκηση ως “την πιο σημαντική και μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία της περιοχής.»

Δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν, τη Σενεγάλη, το Σουδάν, το Κουβέιτ, τις Μαλδίβες, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Τσαντ, την Τυνησία, τα Νησιά Κομόρες, το Τζιμπουτί, το Ομάν, το Κατάρ, τη Μαλαισία, την Αίγυπτο, τη Μαυριτανία και το Μαυρίκιο θα συμμετάσχουν στην άσκηση.

Η άσκηση έχει ως στόχο να “περάσει ένα σαφές μήνυμα ότι η Σαουδική Αραβία τα αδέλφια και οι φίλοι της από τις συμμετέχουσες χώρες ειναι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.»

Η Σαουδική Αραβία ηγείται μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης των Χούτι (η οποία έχει Ιρανική υποστήριξη), που πήρε τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Υεμένης πρωτεύουσα Sanaa στα τέλη του 2014.