Επίδειξη ισχύος απο το Πεντάγωνο – Αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο

Aμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο, ανατολικά της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενα από μαχητικά αεροσκάφη σε μια επίδειξη δύναμης, όπως δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στο να δείξει ότι ο Πρόεδρος Donald Trump έχει στη διάθεσή του «μια σειρά στρατιωτικών επιλογών για να νικήσει κάθε απειλή», δήλωσε η εκπρόσωπος Dana White.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας», σημείωσε η ίδια.

Σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα έχουν ανεβάσει και πάλι τους τόνους το τελευταίο διάστημα αναζωπυρώνοντας τις γεωπολιτικές ανησυχίες στην περιοχή. Μάλιστα, την Τρίτη ο Trump δήλωσε ότι θα «καταστρέψει εντελώς» τη Βόρεια Κορέα εάν οι ΗΠΑ αναγκαστούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους.