Επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις φωτιές στη Σιβηρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας -που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου των ΗΠΑ- ο Τραμπ προσφέρθηκε να βοηθήσει για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη Σιβηρία, με τον Πούτιν να απαντά πως εφόσον αυτή η βοήθεια χρειαστεί, θα την αξιοποιήσει, όπως ανακοινώθηκε από το Κ>ρεμλίνο.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ πως μια μεγάλη αεροπορική δύναμη έχει αναπτυχθεί στη Σιβηρία για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος αξιολόγησε αυτή την κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ ως μία εγγύηση ότι στο μέλλον θα καταστεί δυνατό να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επικοινωνίες τους, τόσο τηλεφωνικά όσο και προσωπικά», αναφέρει το ανακοινωθέν του Κρεμλίνου.

Οι πυρκαγιές στη Σιβηρία εκτείνονται σε περίπου 3 εκατομμύρια εκτάρια, προκαλώντας «κόκκινο συναγερμό» στις αρχές.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις περιοχές του Ιρκούτσκ και του Κρασνογιάρσκ, όπου το πύρινο μέτωπο απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο Πούτιν ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

 

Πηγή: yenisafak.com