Επιπλέον Βρετανοί στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη

Η Βρετανία θα στείλει άλλα 1.000 στελέχη των ενόπλων της δυνάμεων και τέσσερα επιπλέον μαχητικά Eurofighter Typhoon στην Αν. Ευρώπη για να ενισχύσει τις ανεπτυγμένες εκεί δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.

«Η αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων που θα μετέχουν σε ασκήσεις στην περιοχή αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση και υπογραμμίζει το πόσο σοβαρές θεωρούμε τις δεσμεύσεις μας εντός της συμμαχίας, ενώπιον των συμμάχων μας, ειδικά αυτών στη βόρεια και ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», είπε ο Βρετανός υπουργός.

Λόγω της κρίσης της Ουκρανίας και της ρωσικής απειλής η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, από τη Βαλτική μέχρι τη Ρουμανία, έχει ενταθεί. Το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του, προληπτικά, ως υπενθύμιση των ορίων της ρωσικής επιρροής.

Το 2014 το ΝΑΤΟ αποφάσισε να μην αναπτύξει μόνιμα δυνάμεις του στην Αν. Ευρώπη, αλλά διαβεβαίωσε τις ενδιαφερόμενες χώρες πως θα έχει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη περιοχή, πραγματοποιώντας συνεχείς ασκήσεις.

Το 2014 2.200 Βρετανοί μετείχαν σε ασκήσεις στην Αν. Ευρώπη, κυρίως στην Πολωνία και τις Βαλτικές δημοκρατίες. Οι επιπλέον 1.000 Βρετανοί, μαζί με 200 οχήματα κάθε τύπου, θα μετέχουν σε κοινή άσκηση με τους Πολωνούς, με την επωνυμία “Dragion Exercise”, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert