Επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κρίμαια

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφθασε σήμερα στην Κριμαία για μια επίσκεψη που θα επικεντρωθεί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χερσονήσου της νότιας Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία προσχώρησε στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαι στη Συμφερούπολη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. «Σήμερα η κυβέρνηση θα συζητήσει εδώ για την ανάπτυξη της Κριμαίας».

Ο ρώσος πρωθυπουργός συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μελών της κυβέρνησης, μεταξύ τους ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης ‘Ιγκορ Σουβάλοφ, για μια συνεδρίαση με θέμα την «οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης», σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο ρώσος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης τη Σεβαστούπολη, όπου έχει τη βάση του ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Είναι η πρώτη επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου ρώσου αξιωματούχου μετά την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ήταν ήδη στη χερσόνησο την περασμένη εβδομάδα όπου επιθεώρησε τα στρατεύματα και επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις .

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει μεταβεί ακόμη στην Κριμαία μετά την ένταξη της στη ρωσική επικράτεια στα μέσα Μαρτίου.