Επίσκεψη Χότζες στην Βουλγαρία

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο Αμερικανός υποστράτηγος Φρέντερικ Χότζες (Frederick «Ben» Hodges), διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης. Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο Φ. Χότζες είχε κύκλο διαβουλεύσεων με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας και ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Βουλγαρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο  Αμερικανός υποστράτηγος Φρέντερικ Χότζες ο στρατός των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ασκήσεις στη Βουλγαρία στο τέλος Αυγούστου. Μετα απο συνάντηση με τον Αντιναύαρχο Ρούμεν Νικόλοφ στη Σόφια, ο Χότζες δήλωσε οτι η άσκηση θα αφορά τις χερσαίες δυνάμεις και μια αερομεταφερόμενη μονάδα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο BGNES.

Οι στρατιωτικές βάσεις στο Balchik, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, και στο Tenevo, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η ενδυνάμωση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Αμερικανού αξιωματούχου, ενώ ο ίδιος θα επισκεφτεί και τους Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Βουλγαρία και εκπαιδεύονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης έδωσε έμφαση στη σπουδαιότητα που έχει η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ, για την εδραίωση της αμυντικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

BGNES – ΑΠΕ
Απόδοση – OnAlert