Επίσκεψη Στρατηγού Κωσταράκου στην Ισπανία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Μαρδίτη για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο Στρατηγός Μιχάλης κωσταράκος, όπως κοινοποίησε ο ίδιος από τις σελίδες του στο facebook Twitter. Ο Έλληνας Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο της Plaza de la Lealtad και είχε συνομιλίες με τον Ισπανό Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Fernando Alejandre Martínez, με τον οποίο συζήτησαν για την ισπανική προοπτική και συμμετοχή στις αποστολές και επιχειρήσεις της Ε.Ε.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος έγινε δεκτός και από τον Βασιλέα της Ισπανίας Φελίπε, σε ειδική ακρόαση στα Ανάκτορα Zarzuela. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «Η Ισπανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμετοχή στην ΕΕ. Στην συνέχεια με δέχτηκε η Α.Μ ο Ισπανός Βασιλιάς Felipe de Borbon y Grecia στο γραφείο του στο Zarzuela Palace. 
Εξαιρετικές συνομιλίες με ένα χαρισματικό ηγέτη που έχει βαθιά γνώση των στρατιωτικών και ευρωπαϊκών θεμάτων. Η τιμή που μου έκανε ήταν πράγματι μεγάλη. Ακολούθως επίσκεψη στο Δορυφορικό Κέντρο της ΕΕ στη Αεροπορική Βάση Torrejon και ενημέρωση για τις δραστηριότητες του. Το απόγευμα συναντήσεις με την Ισπανίδα Υπουργό Αμυνας De Cospedal και τον Γενικό Δντη Αμυντικής Πολιτικής του ΥΠΑΜ Ναύαρχο Martinez Nunez και συνομιλίες για το μέλλον των Ευρωπαϊκών Αμυντικών πρωτοβουλιών. Πολλες και σημαντικές δραστηριότητες για την πρώτη μέρα. Απόλυτη ταύτιση απόψεων με τους συνομιλητές μου και απίστευτη φιλοξενία.»

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Στρατηγού Κωσταράκου στην Ισπανία και πλάνα από την ακρόαση από τον Βασιλέα Φελίπε VI της Ισπανίας.