Επιστράτευση για τους μετανάστες! Η Ουγγαρία καλεί εφέδρους στο στρατό!

Στην Ουγγαρία το θέμα των μεταναστών σε συνδυασμό με την κυβέρνηση που φαίνεται να έχει χάσει ψυχραιμία και έλεγχο της κατάστασης, οδηγεί ακόμη και σε μερική επιστράτευση!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία η Ουγγαρία έφθασε στο σημείο να καλεί εφέδρους πολιτες στον στρατό “λόγω των έκτακτων συνθηκών με το μεταναστευτικό ζήτημα στα νότια σύνορά της”.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει δείξει ότι δεν διστάζει να λαμβάνει ακραία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μέτρα. Έχει σφραγίσει τα σύνορά της με την αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, Βοϊβοντίνα, και λαμβάνει ανάλογα μέτρα στα σύνορα με την Κροατία.

Η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση μεταναστών φαίνεται ότι θα μας απασχολεί όλο και συχνότερα. Αντιλήψεις που υποστηρίζουν ότι ακόμη και η χρήση στρατιωτικής βίας μπορεί να είναι αποδεκτό μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών υπάρχουν δυστυχώς και στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε ότι η στρατιωτική ηγεσία θα φροντίσει να διαφυλάξει τις ΕΔ από κακοτοπιές.

Όσο για την Ευρώπη; Τα μαύρα σύννεφα που θυμίζουν “καταιγίδες” άλλων εποχών γίνονται όλο και πυκνότερα πάνω από τη Γηραιά ήπειρο.