Επιστρέφουν οι Τσετσένοι στην Ουκρανία: 10.000 στρατιώτες βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή

Επίλεκτες μονάδες από τη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας, με επικεφαλής τον Άνταμ Ντελιμχάνοφ, επέστρεψαν στην Ουκρανία μετά την ανάπαυσή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στο κανάλι του στο Telegram.

«Ο αγαπητός μου αδερφός, Ήρωας της Ρωσίας, ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Άνταμ Ντελιμχάνοφ, ο οποίος ηγείται των μονάδων από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, άρχισε να εκπληρώνει τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και τη ΛΔΔ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ)», ανακοίνωσε.

Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι «μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, του Σεβεροντόνετσκ, του Λισιτσάνσκ, της Ποπάσναγια και άλλων πόλεων, οι επίλεκτοι μαχητές πήγαν να ξεκουραστούν και τώρα επέστρεψαν στην πρώτη γραμμή».

10.000 Τσετσένοι στρατιώτες αναδιατάσσονται στο Ντονμπάς

Οι εφεδρικές ομάδες στρατιωτών από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας που αριθμούν περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν αναδιαταχθεί στην ενεργό ζώνη μάχης προς την κατεύθυνση του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τσετσενίας, ο οποίος είναι ο διοικητής της ειδικής μονάδας Akhmat, Apty Alaudinov στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός του αντιπάλου σε μια τόσο μεγάλη περιοχή, πολλές ταξιαρχίες και πολλά άρματα μάχης αναδιατάσσονται. Οι εφεδρείες από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας έχουν επίσης αναδιαταχθεί σε ολόκληρη την κατεύθυνση του Ντονμπάς. Οι τσετσενικές δυνάμεις απαριθμούν πάνω από 10.000 στρατιώτες», πρόσθεσε ο Τσετσένος αξιωματούχος.

Με πληροφορίες απο: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters