Επίθεση στο Κίεβο: Μουσεία, κτίρια γραφείων, ακόμη και παιδική χαρά στο στόχαστρο της Ρωσίας [vid]

Ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο απολογισμός των θυμάτων από την ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και τις άλλες ουκρανικές πόλεις, διαφαίνεται ο «στόχος» τους: πολλά θύματα και κυρίως άμαχοι.

Τα σημεία που χτυπήθηκαν στο Κίεβο για παράδειγμα – όπως τα αναφέρει ο διευθυντής σύνταξης του ειδησεογραφικού δικτύου Mezha – ήταν δύο μουσεία, μια γέφυρα πεζών, ένα κτίριο γραφείων και μια παιδική χαρά.

«Αυτή δεν είναι λίστα με «σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους» που χτύπησε στο Κίεβο η Ρωσία με πυραύλους σήμερα το πρωί», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Εδώ είναι η στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος χτυπά την πεζογέφυρα στο Κίεβο:

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Wall Street Journal, τα χτυπήματα στο Κίεβο έγιναν ακριβώς την ώρα αιχμής, δηλαδή την ώρα που οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας πήγαιναν στις δουλειές τους.

Ο ίδιος επισημαίνει πως το πάρκο Shevchenko – ένας από τους ρωσικούς στόχους – είναι ίσως το πιό πολυσύχναστο σημείο του Κιέβου αυτή την ώρα της ημέρας, καθώς συνήθως είναι γεμάτο με πεζούς και μουσικούς του δρόμου.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μέρος του πάρκου αυτού είναι μια μεγάλη παιδική χαρά, τα παιχνίδια της οποίας διακρίνονται στο βίντεο που ακολουθεί: