ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ:Εκτέλεσαν εν ψυχρώ ομήρους – Όλα δείχνουν ISIS

Ανατριχιαστική μαρτυρία νεαρού που κατάφερε να διαφύγει από τους οπλοφόρους του συνεδριακού κέντρου Μπατακλάν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του είδε “τους ενόπλους να πυροβολούν και να σκοτώνουν τουλάχιστον 20 άτομα. Γέμισαν τα καλάσνικοφ δύο ή τρεις φορές. Ξεχώρισα δύο άνδρες αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω αν υπήρχαν και άλλοι ένοπλοι μαζί τους”.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ ένοπλους οι οποίοι μπήκαν στο χώρο φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη συλληφθεί ένας από τους ένοπλους ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχτει ότι έχει σχέση με το ISIS.

Οι 100 όμηροι παρακολουθούσαν συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro,επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, που κατάφερε να διαφύγει και λέει ότι είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν.

Οι δράστες, μαυροφορομένοι και νεαροί, δεν φορούσαν μάσκες, και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, Απειλούσαν τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν έναν-έναν, ενώ τουλάχιστον ένας εκ των δραστών ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Έξω από το συναυλιακό χώρο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των άγνωστων δραστών με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.