ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: «Η Ευρώπη και οι μυστικές της υπηρεσίες ανύπαρκτες»! Πυρά από Μόσχα

Τελείως ανίσχυρη εμφανίστηκε η Ευρώπη σε επίπεδο έγκυρων και έγκαιρων πληροφοριών για την πρόληψη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. Δεν είναι εύκολη υπόθεση ,μπορεί σε κάθε χώρα να συμβεί αλλά το γεγονός ότι μια “συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση” δεν είχε έγινε αντιληπτή από τις μυστικές υπηρεσίας μιας χώρας όπως η Γαλλία προκαλεί προβληματισμό.

Κι αυτό ακριβώς επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .
Σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις που χτύπησαν το Παρίσι την Παρασκευή, ο Ρώσος ειδικός στην αντιτρομοκρατία Yuri Sapunov προειδοποιεί ότι το γεγονός ότι οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα άλλα σε διαφορετικές περιοχές σημαίνει ότι ήταν πολύ καλά σχεδιασμένες, δείχνοντας έτσι μια κολοσσιαία αποτυχία από την πλευρά τόσο της γαλλικής όσο και της ευρωπαϊκής ασφάλειας υπηρεσιών.

Σε μια συνέντευξη για τη RIA Novosti, ο Sapunov, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής FSB, σημείωσε ότι το γεγονός ότι οι επιθέσεις έγιναν ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι ήταν οργανωμένες απο κάποιον «καλά εκπαιδευμένο στις τρομοκρατικές επιθέσεις.”

Το γεγονός ότι οι τρομοκράτες μπορούσαν να έχουν το χρόνο που χρειάζονταν για να σχεδιάσουν προσεκτικά τις επιθέσεις τους, αποδεικνύει μια κολοσσιαία αποτυχία απο την πλευρά των υπηρεσιών πληροφόρησης της Γαλλίας και της Ευρώπης. Η Ευρώπη είχε καυχηθεί για την ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλειας. Λοιπόν, πού ήταν;” αναρωτιέται ο Sapunov.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης των προσφύγων που έχει πλήξει την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, ο Sapunov σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να έχουν αγνοήσει τα «κατάλληλα προληπτικά μέτρα» για την μεταφορά των προσφύγων στο εσωτερικό διάφορων χωρών.

Σύμφωνα με τον ειδικό, είναι τώρα απαραίτητο να αυξηθούν οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες σε ένα παγκόσμιο επίπεδο. Ρώσοι ειδικοί και βετεράνοι στο πεδίο της αντιτρομοκρατίας μπορούν να βοηθήσουν με τα πολλά χρόνια εμπειρίας για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία. “Πρέπει να κινητοποιηθούμε”, τόνισε ο Sapunov.

ΠΗΓΗ:sputniknews.com/