Ερντογάν αλα Top Gun στο Teknofest της Κωνσταντινούπολης και Maverick τον Ακάρ

Η Τουρκία χρησιμοποιεί 65% εγχώρια προϊόντα στις αμυντικές της επιχειρήσεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, στο Teknofest, την πρώτη έκθεση αεροδιαστημικής και τεχνολογίας στην Τουρκία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις της στα σύνορα και στο εξωτερικό, αν η αμυντική της βιομηχανία δεν είχε φτάσει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, η οποία καλύπτει το 65% των αναγκών της χώρας.

Είπε ότι το επίτευγμα ήταν δυνατό μόνο μετατρέποντας την Τουρκία σε χώρα παραγωγής τεχνολογίας και πως η πρώτη προϋπόθεση της πραγματικής ελευθερίας, προέρχεται από το σχεδιασμό, την παραγωγή και την εξαγωγή τεχνολογίας.

Η τετραήμερη έκθεση Teknofest Istanbul, που διοργανώνεται από το Turkey Technological Team Foundation( και από το Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, στοχεύει στην προβολή και επίδειξη της ταχείας τεχνολογικής προόδου της Τουρκίας .

Το Teknofest, το οποίο ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει αεροπορικές εκθέσεις, διαγωνισμούς τεχνολογίας, σεμινάρια τεχνολογίας αιχμής και μια διεθνή σύνοδο κορυφής για την επιχειρηματικότητα, μαζί με άλλες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εταιρεία που ηγούνται της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και των θεσμικών οργάνων, όπως η Aselsan, Baykar, IGA, Isbak, Roketsan, TAI, Turkish Airlines, TUBITAK και TURKSAT θα πραγματοποιήσουν διαγωνισμούς σε δώδεκα διαφορετικές κατηγορίες.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση :

Πηγή: Hurriyet