Ερντογάν: Ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, «λιμνάζουν» εστίες τρομοκρατίας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχει μια εστία τρομοκρατίας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, που παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Συρία στο μέλλον.

«Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον της Συρίας είναι αυτή η εστία της τρομοκρατίας, που επεκτείνεται υπό την αιγίδα κάποιων από τους συμμάχους μας, ανατολικά του Ευφράτη», ανέφερε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν από την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα δεν επηρεάστηκε περισσότερο από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας από την Τουρκία, είπε ότι θα επιστήσει την προσοχή στις ανθρωπιστικές κρίσεις στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση.

Σχετικά με μια πιθανή συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι αλλά ότι θα το εξετάσει εάν το ζητήσει η Ουάσινγκτον.

Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στον λαό και την κυβέρνηση του Ιράν μετά την ένοπλη επίθεση στο νοτιοδυτικό Ιράν, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 25 άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 60 άλλους.

«Με τέτοια περιστατικά, οι ευαισθησίες στην περιοχή μεγαλώνουν», πρόσθεσε ο Ερντογάν

Πηγή: Anadolu