Μύδροι Ερντογάν με απειλές κατά Ισραήλ και ΗΠΑ

Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί σήμερα η Ιερουσαλήμ για τον Μουσουλμανικό Κόσμο ήταν η απειλή που εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με έκτακτο τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ανατολή.

Ο «Σουλτάνος» μάλιστα επετέθη με σφοδρότητα κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας το «κράτος-τρομοκράτη». Όπως τόνισε: «αυτό που διαπράττει το Ισραήλ είναι γενοκτονία.» Καταδίκασε δε αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία, την γενοκτονία όπως την χαρακτήρισε, απ’όπου και αν προέρχεται, «είτε από το Ισραήλ, είτε από τις ΗΠΑ», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Υπογράμμισε με νόημα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται με αποφασιστικότητα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Όπως υποστήριξε την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται ένας μαραθώνιος κατά της βίας στη Γάζα και πρόσθεσε ότι η Τουρκία, θα παραδώσει μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στα νοσοκομεία της Γάζας. 

Nωρίτερα όπως έγινε γνωστό από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Μπεκίρ Μποντζάγ, η Άγκυρα ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις. Όπως υπογράμμισε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

ΠΗΓΗ: Anadolu Agency