Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν ίχνος αξιοπιστίας»

Η απόφαση των ΗΠΑ να μετακινήσουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ δεν έχει αξία, καθώς οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν μειώσει τη αξιοπιστία τους στο μηδέν, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας αργά την Τετάρτη.

Σε μια συνέντευξη του στο τουρκικό ΤΡΤ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε για την πρόσφατη κίνηση των ΗΠΑ για να μεταφέρει την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ και μια αμφιλεγόμενη φωτογραφία του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν που παρουσιάστηκε δίπλα σε μια αεροφωτογραφία της ένωσης Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ που ένας εβραϊκός ναός βρισκόταν στη θέση περίφημου τζαμί.

«Η Αμερική έχει σχεδόν μειώσει τη αξιοπιστία της στο μηδέν», δήλωσε ο Ερντογάν. «Η Αμερική και το Ισραήλ έχουν λάβει αυτή την απόφαση [για να μετακινήσουν την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ] η οποία δεν έχει αξία».

Υπενθυμίζοντας την ψήφο του ΟΗΕ σχετικά με την απόφαση της Ιερουσαλήμ του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο Ερντογάν δήλωσε: «Αυτό μας δείχνει ότι αυτές οι ενέργειες δεν έχουν εγκριθεί από όλο τον κόσμο. Εάν λέτε «έχω χρήματα, έχω εξουσία και μπορώ να εκφοβίσω όλους σας ‘, δεν μπορείτε να το κάνετε και κανείς δεν θα σας πάρει στα σοβαρά ».

«Και τώρα έχετε μετακομίσει την πρεσβεία σας εκεί [στην Ιερουσαλήμ], Και τι; Η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης είναι η Ιερουσαλήμ, και όλοι το ξέρουν αυτό.Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, είτε το παραδέχεστε είτε όχι, δεν έχει σημασία», δήλωσε ο Ερντογάν .

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε με 128-9 για να απορρίψει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον Προέδρου Τραμπ.

Πηγή Anadolu Agency.