Eρντογάν προς Πούτιν: » Σταμάτα να στηρίζεις τον Άσαντ»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρεζέπ Ταγίο Ερντογάν ο οποίος δεν πήρε αυτά που περίμενε από τις ΗΠΑ για την ανατροπή του Άσαντ τώρα ζητά την παρέμβαση της Μόσχας καθώς διαπιστώνει πως η Ρωσία είναι ο λόγος που και ο Ομπάμα δεν δέχεται στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του καθεστώτος στη Συρία.
Ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέδριο που συμμετείχε στην Ουάσιγκτον έστειλε μήνυα στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος είχε δηλώσει πως « δεν πρέπει να ρωτάτε σε μένα για τον Άσαντ δεν είμαι ο δικηγόρος του».
«Περιμένω κι άλλα πράγματα από τον κ. Πούτιν. Αν δεν είσαι δικηγόρος του Άσαντ τότε πρέπει να αφήσεις εντελώς τον πελάτη, να κάνει τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνει» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως « εμείς ως Τουρκία είμαστε εναντίον του καθεστώτος και είμαστε δίπλα στο λαό της Συρίας».
Ο Ερντογάν αποκάλυψε πως μετα την περιοδεία του στις ΗΠΑ που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για να  πάρει στήριξη για την ανατροπή του Άσαντ και την αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα αυτή.
Ο ίδιος μάλλον ξεχνά πως οι κινήσεις αυτές είναι ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα μιας άλλης χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: «Ο Ασαντ δεν έχει θέση στη μελλοντική Συρία»