Ερντογάν:Το καθεστώς ‘Ασαντ πλησιάζει το αναπόφευκτο τέλος!

Το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ πλησιάζει στο «αναπόφευκτο τέλος του», δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάσκεψη στη Γιάλτα της νότιας Ουκρανίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης σ΄ολόκληρη την περιοχή.

«Το καθεστώς του ‘Ασαντ πλησιάζει στο αναπόφευκτο τέλος του. Πρέπει να πούμε όχι σ΄αυτό το δράμα και να μην επιτρέψουμε στις φλόγες να τυλίξουν ολόκληρη την περιοχή», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στη διάσκεψη YES (Γιάλτα Ευρωπαϊκή Στρατηγική) και εξέφρασε βαθειά ανησυχία για την «ανθρωπιστική κρίση» στη Συρία.

«Την κρίση στη Συρία δεν προκάλεσαν εξωτερικές δυνάμεις, αλλά η αντίδραση του συριακού λαού που συσσωρεύεται εδώ και πολλά χρόνια»», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«‘Ομως, το καθεστώς αυτό δεν πιστεύει στη δημοκρατία, είναι ένα δικτατορικό καθεστώς», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «ο μόνος στόχος (της διεθνούς κοινότητας) είναι να εξασφαλίσει τη δημοκρατική μετάβαση στη Συρία με σεβασμό στην εδαφική της ακεραιότητα».