Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, τον πρόεδρο του Ισραήλ και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Αμπάς συζήτησαν για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως η Άγκυρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες το συντομότερο δυνατόν.

Ο Ερντογάν επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, αλλά και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίπ Μικάτι.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας για τον τερματισμό των ανησυχητικών συγκρούσεων και την επίτευξη διαρκούς ειρήνης θα συνεχίσουν να αυξάνονται», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, σχετικά με την επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Τόνισε στον Χέρτσογκ ότι οποιεσδήποτε ενέργειες «πλήττουν αδιακρίτως τον λαό της Γάζας» θα εντείνουν τα δεινά και θα κλιμακώσουν περαιτέρω τη βία στην περιοχή, απευθύνοντας έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Φωτογραφία αρχείου Reuters