Ερντογάν: «Βρισκόμαστε σε πολιορκία»

«Οι εμπορικές ενέργειες των ΗΠΑ είναι αντίθετες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Προσπαθούν να μας μαχαιρώσουν πισώπλατα» ανέφερε απευθυνόμενος σε τούρκους πρέσβεις στην Άγκυρα.

«Από τη μια πλευρά, είστε μαζί μας στο ΝΑΤΟ και, από την άλλη, επιδιώκετε να χτυπήσετε τον στρατηγικό εταίρο σας πισώπλατα. Είναι αποδεκτό τέτοιο πράγμα;» δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι δηλώσεις του Ρετζέπ Τραγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται σε «κατάσταση πολιορκίας», όχι μόνο στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς.

«Από τη μια πλευρά, λέτε πως είστε ο στρατηγικός εταίρος μας και, από την άλλη, μας πυροβολείτε στα πόδια», δήλωσε επίσης.

«Η οικονομική δυναμική της Τουρκίας είναι σταθερή, ισχυρή και άθικτη και θα συνεχίσει να είναι άθικτη» είπε χαρακτηριστικά.

Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν τίποτα με απειλές προς την Τουρκία

Από την μεριά του ο Τσαβούσογλου τόνισε πως «με απειλές στην Τουρκία, οι ΗΠΑ δεν θα εξασφαλίσουν κανένα αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται πως η γειτονική χώρα έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για όσους «θέλουν να βλάψουν» την τουρκική οικονομία, στη βάση των κατευθύνσεων των τουρκικής κυβέρνησης, και του ίδιου του Τούρκου προέδρου.