Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό πύραυλο κατά αμερικανικού αντιτορπιλικού

Οι δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο κατά ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού κλάσης Arleigh Burke, του USS Carney, όπως ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν τον πύραυλο και δεν υπήρχαν τραυματισμοί ή ζημιές.

«Στις 26 Ιανουαρίου, περίπου στις 1:30 μ.μ. (ώρα Σανάα), μαχητές Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι προς το ντιτορπιλικό κλάσης Arleigh-Burke USS Carney (DDG 64) στον Κόλπο του Άντεν. Ο πύραυλος καταρρίφθηκε με επιτυχία από το USS Carney. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.

Οι επιθέσεις των Χούθι ανάγκασαν διεθνείς ναυτιλιακές εταιρίες να αναδρομολογήσουν το εμπόριο ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, προσθέτοντας χρόνο και κόστη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία βομβάρδισαν στόχους των Χούθι την περασμένη εβδομάδα σε αυτό που αποκάλεσαν παρέμβαση ώστε να μείνει ανοικτή μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες διαδρομές.

Μετά την νέα επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων, οι Χούθι διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Φωτογραφία αρχείου