Έτοιμη να αντιδράσει η Λευκορωσία σε ενδεχόμενη αμερικανική βάση στην Πολωνία

Μια πιθανή δημιουργία της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Πολωνία θα αναγκάσει τη Λευκορωσία και τη Ρωσία να ανταποκριθούν αναλόγως, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Αλέξανδρος Λουκασένκο.

Συγκεκριμένα, ο Λευκορώσος Πρόεδρος εννοούσε ότι ως αντίδραση προβλέπεται η δημιουργίας μιας ακόμα στρατιωτική υποδομής στο έδαφος της Λευκορωσίας,

«Είπα στον Υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, ο οποίος μίλησε στο Μινσκ ότι δεν πρόκειται να σας πολεμήσουμε, γι ‘αυτό δεν δημιουργούμε περισσότερες βάσεις. Ωστόσο, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε μαζί με τους Ρώσους κάτι που σημαίνει ότι θα αναγκαστούμε να αναπτύξουμε κάτι ανάλογο για να σταθούμε απέναντί σας «, ανέφερε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA .

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι η Λευκορωσία είναι σημαντική και προέτρεψε τους Δυτικούς να μην επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον της χώρας του, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει καρτέλ ναρκωτικών, μαφία και παράνομη μετανάστευση με δικά της έξοδα και έτσι ενδεχόμενες κυρώσεις θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Πηγή: TASS