OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι κατάφερε το Ισραήλ να αποκρυπτογραφήσει τους ρωσικούς S 400 με τη βοήθεια της Ελλάδας

05/04/2019 - 15:27
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινές ασκήσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα που είχαν διεξαχθεί πάνω από την Κρήτη έγιναν προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει η ισραηλινή αεροπορία το σύστημα S-300 που είναι εγκατεστημένο εκεί, και από αυτό το εξελιγμένο σύστημα S-400, αναφέρει δημοσίευμα ισραηλινού μέσου

Οι ασκήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από το νησί της Κρήτης όπου, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σταθμευμένο ένα τέτοιο σύστημα.

Τις φερόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις περιγράφει δημοσίευμα της Jerusalem Post που ασχολείται με την υπόθεση διακοπής παράδοσης εξοπλισμού σχετικού με τα F-35 στην Τουρκία εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να προμηθευτεί τους S-400.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα επιτρέψει στο Ισραήλ να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή στη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως σημειώνεται, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ φοβούνται ότι η απόκτηση των S-400 από την Άγκυρα θα απειλήσει την ασφάλεια των μαχητικών, με την αποκάλυψη του τρόπου εντοπισμού και ανίχνευσής τους.

«Σύμφωνα με ξένες αναφορές, το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει σιωπηρά τρόπους να νικήσει τα προηγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, συμμετέχοντας σε αρκετές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πάνω από το νησί της Κρήτης όπου βρίσκεται σταθμευμένο ένα σύστημα. Οι στρατιωτικές ασκήσεις φέρονται να έχουν επιτρέψει σε ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με το πώς το προηγμένο σύστημα μπορεί να τυφλωθεί ή να ξεγελαστεί», σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Λόγος γίνεται, επίσης, για «φόβους» που υπάρχουν ότι το ραντάρ των συστημάτων S-400 που έχουν αγοραστεί από την Τουρκία, θα μπορούσαν να «μάθουν τα αδύναμα σημεία του μαχητικού αεροσκάφους και να το καταστήσουν λιγότερο ικανό να αποφεύγει τα ρωσικά όπλα στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις πιέσεις προς την Άγκυρα σχετικά με την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να καλεί την Τουρκία να «διαλέξει» εάν «θέλει να παραμείνει σημαντικός σύμμαχος στον πιο επιτυχημένο συνασπισμό στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της συνεργασίας».
«Οι ΗΠΑ πρέπει να διαλέξουν. Θέλουν να παραμείνουν σύμμαχος της Τουρκίας ή θα ρισκάρουν τη φιλία μας ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τρομοκράτες για να υπονομεύσουν την άμυνα του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ έναντι των εχθρών του;», ήταν η απάντηση του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι.

Από την πλευρά της, η Μόσχα δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται από τη στάση των ΗΠΑ. «Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν κάθε πιθανό μέσο για να ασκήσουν πιέσεις στους συμμάχους τους σε όλα τα ζητήματα… συνεπώς, η πίεση των ΗΠΑ στην Τουρκία δεν έιναι σε καμιά περίπτωση έκπληξη», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν δανειακή συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Στις αρχές του Μαρτίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και πως ενδέχεται να υπάρξει και νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του αναβαθμισμένου συστήματος S-500.

Το S-400 είναι ένα νέας γενιάς ρωσικό σύστημα αεράμυνας με πυραύλους ικανούς να καταστρέψουν εναέριους στόχους σε μικρή αλλά και σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση. Το σύστημα έχει κατασκευαστεί για να εντοπίζει και να καταστρέφει εναέριους στόχους που ποικίλουν από αναγνωριστικά αεροσκάφη έως βαλλιστικούς πυραύλους.

Πηγή: Sputnik

Tags: S400ΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛΚΡΗΤΗ

Related Posts

Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η στάση της Τουρκίας για την διεύρυνση του NATO δεν επηρεάζει τις διμερείς σχέσεις»

20/05/2022 - 22:47
Azovstal
ΚΟΣΜΟΣ

Azovstal: Η Ρωσία ανακοίνωσε την «απελευθέρωση» του εργοστασίου – «Παραδόθηκαν και οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές»

20/05/2022 - 22:12
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Προετοιμάζεται για εισβολή στην Ταϊβάν; – Θέλει να πιάσει απροετοίμαστες τις ΗΠΑ

20/05/2022 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1871 Γάλλοι στρατιώτες εισβάλλουν στην Παρισινή Κομμούνα και αρχίζουν σφοδρές συγκρούσεις

«Τα γυρνάει» η Τουρκία για το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για την Αλεξανδρούπολη – «Απαντήσαμε σε δικές σας παραβιάσεις»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η στάση της Τουρκίας για την διεύρυνση του NATO δεν επηρεάζει τις διμερείς σχέσεις»

Azovstal: Η Ρωσία ανακοίνωσε την «απελευθέρωση» του εργοστασίου – «Παραδόθηκαν και οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές»

Κίνα: Προετοιμάζεται για εισβολή στην Ταϊβάν; – Θέλει να πιάσει απροετοίμαστες τις ΗΠΑ

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση του Μακρόν «μια ανάσα» πριν τις βουλευτικές εκλογές

Ουκρανία: «Ο Πούτιν βρίσκεται σε αδιέξοδο – Είμαι εντυπωσιασμένος με τη ρωσική βλακεία» λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για την προμήθεια LNG – Το πρώτο βήμα στην απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Top News

Μόσιαλος για ευλογιά των πιθήκων: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον ιό

Όλη η αλήθεια για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο του νοσοκομείου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα υπερασπιστική γραμμή της και το «σπάνιο σύνδρομο»

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπάει μέσα από τις φυλακές για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας - «Είναι δυνατόν;»

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert