Euro 2016: Όργανα του Πούτιν οι οπαδοί – φονιάδες που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια!

 Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν στη Μασσαλία μεταξύ Ρώσων και Άγγλων οπαδών, κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Σύμφωνα με τη Mirror, οι Γάλλοι ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι χούλιγκαν έχουν άμεση σχέση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και πως εξυπηρετούν συμφέροντα του. Επιπλέον, οι στενές σχέσεις του Αλεξάντερ Σπρίγκιν με τον πρόεδρο της Ρωσίας ενισχύουν τα στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Ο Αλεξάντερ Σπρίγκιν είναι ο αρχηγός των οπαδών της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, ο οποίος είναι μεταξύ των 20 χούλιγκαν που θα απελαθούν από τη Γαλλία. Ο Σπρίγκιν είναι το προστατευόμενο παιδί του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, αλλά και του ίδιου του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο έχει εμφανιστεί μαζί σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις.

EURO 2016 ΣΤΟ NewsIt.gr

Να σημειωθεί πως ο Σπρίγκιν πήγε στο Euro 2016 με έξοδα της ίδιας της ρωσικής κυβέρνησης: της ομοσπονδίας και του υπουργείου Αθλητισμού, ενώ ήταν αυτός που αποφάσισε σε ποιους θα δοθούν τα 2.000 εισιτήρια που έδωσε στην επίσημη ένωση των οπαδών, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας. Οι πολύ στενές σχέσεις του με την πολιτική ηγεσία της χώρας, μάλιστα, του έδωσαν ρόλο ακόμα και στην επιτροπή διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Ο Σπρίγκιν δεν έχει κρύψει ποτέ την ακροδεξιά ιδεολογία του, χαιρετώντας, μάλιστα, δημόσια ναζιστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NewsIt.gr