Eurofighter Typhoon: Απογειώθηκαν Βρετανικά αεροσκάφη για την εξουδετέρωση εχθρικών drones στο Μπαχρέιν

Αξιωματούχοι του Μπαχρέιν λένε ότι συνολικά 190 εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 114 πύραυλοι έχουν αναχαιτιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης.

Eurofighter - Μπαχρέιν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μαχητικά αεροσκάφη της Royal Air Force (RAF) Eurofighter Typhoon ενεργοποιήθηκαν πάνω από το Μπαχρέιν «ως μέρος της συνεισφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στην άμυνα των Αράβων συμμάχων του στον Κόλπο», μεταδίδει το BBC.

Δύο Eurofighter Typhoon από τα συνολικά τέσσερα που στάλθηκαν στο Κατάρ έχουν διατεθεί ειδικά για να βοηθήσουν το Μπαχρέιν να αναχαιτίσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Αξιωματούχοι του Μπαχρέιν λένε ότι συνολικά 190 εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 114 πύραυλοι έχουν αναχαιτιστεί (κυρίως από την δική του αεράμυνα) από την έναρξη της σύγκρουσης.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι εξακολουθούν να χρειάζονται επείγουσα ανάγκη αεράμυνας μικρής εμβέλειας για την αντιμετώπιση των drones.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων του αεροδρομίου του Μπαχρέιν επλήγησαν από ιρανικό drone πριν από δύο νύχτες.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση