Έξι Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία από όλμο

Ελληνες είναι οι 6 από τους7 νεκρούς από έκρηξη όλμων το μεσημέρι χθες (14.20) στο χωριό Σαρτάνα, στα προάστια της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο από το ΣΤΑΡ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλαδας στην Μαριούπολη κ.Δημ. Παπανδρέου.

Ελληνες υπάρχουν και μεταξύ των 17 τραυματιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις όλμοι έπεσαν στις 14:20 τοπική ώρα, σε δρόμο αυτής της περιοχής της Μαριούπολης, πάνω σε πεζούς, σε νεκρική πομπή, κοντά σε νεκροταφείο!

Οπως ειπε ο Πρόξενος δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιός έριξε τις οβίδες και οι κυβερνητικοί κατηγορούν τους αυτονομιστές και οι αυτονομιστές τους κυβερνητικούς. Το δημαρχείο της Μαριούπολης επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε ρωσόφιλους αντάρτες.Το ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόξενος της Ελλάδας μαζί με άλλους είχαν περάσει πριν 10 λεπτά από το σημειο που έπεσε ο όλμος- εκεινη την χρονική στιγμή και όλο το πρωί δεν γινονταν μάχες…

Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου με Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, κ. Δημ. Παπανδρέου, στον οποίο έδωσε οδηγίες προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα των πληροφοριών περί ύπαρξης ελληνικής καταγωγής ομογενών μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας και να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του πληγέντος χωριού.

Διαβάστε ακόμη:

Ουκρανία: Ξεπερνά τους 3.000 ο απολογισμός των νεκρών της σύρραξης

Η επιβίωση της ΕΕ δεν είναι δεδομένη – Ανεργία και πολιτική αποσταθεροποίηση απειλούν

Κόλαση στην Ουκρανία φεύγει επειγόντως το ελληνικό προξενείο