«Έχουμε αποδείξεις για τα χημικά» επιμένει ο Κέρι και μια περίεργη δήλωση από ιρανό

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους και έχουν αναλύσει δείγματα που αποδεικνύουν τη χρήση αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς του ‘Ασαντ.
«Δείγματα από μαλλιά και αίμα βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν», δήλωσε στο NBC News ο Κέρι, κάνοντας λόγο μια «μια πολύ σημαντική εξέλιξη την οποία πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες 24 ώρες, χάρη σε δείγματα που ήλθαν στην κατοχή των ΗΠΑ από τις πρώτες βοήθειες στην ανατολική Δαμασκό».
Ωστόσο, δεν έγινε σαφές εάν τα δείγματα ελήφθησαν από το προσωπικό των πρώτων βοηθειών ή χάρη σ΄αυτό.
Ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε εξάλλου την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο «θα πράξει το σωστό» σε σχέση με το αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα για την έγκριση περιορισμένης κλίμακας επιθέσεων κατά της Συρίας.

Δήλωση σοκ από τον πρώην ιρανό πρόεδρο

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση πραγματοποίησε επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού της, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Labour News Agency.
«Ο λαός έγινε στόχος επιθέσεων με χημικά όπλα από την ίδια του την κυβέρνηση και τώρα πρέπει να περιμένει και επίθεση από ξένους», τόνισε ο Ραφσαντζανί, σύμφωνα με το ILNA.
«Ο λαός της Συρίας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά τα τελευταία δυο χρόνια», υπογράμμισε ο Ραφσαντζανί.