600 Ευρωπαίοι πολεμάνε στη Συρία

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Πάνω από 600 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στο πλευρό των ανταρτών που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία. Αυτό γράφει η εφημερίδα   Hurrıyet Daıly News σε άρθρο  που επικαλείται βρετανική έρευνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  οπαδοί της Τζιχάντ από 14 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία βρίσκονται ήδη από το 2011 σε συριακό έδαφος. 

Ισλαμιστές από την Γερμανία!

Στο μεταξύ,όπως μεταδόθηκε χθες από την Φωνή της Ρωσίας,στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση της ροής των Γερμανών ισλαμιστών που κατευθύνονται προς τη Συρία, όπου εντάσσονται στις τάξεις των ριζοσπαστικών ομάδων, εμπλεκόμενων στη διαμάχη. Σχετική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του Συντάγματος κ.Χανς-Γκεόργκ Μάασεν.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η σημασία της Συρίας ως σκοπός ταξιδιού για τζιχαντιστές από τη Γερμανία, αυξήθηκε σημαντικά», είπε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ.Μάασεν, πολλοί ισλαμιστές που διαμένουν στο έδαφος της Γερμανίας, συμμερίζονται την επιθυμία να κατευθυνθούν προς τη Συρία και να συμμετάσχουν εκεί σε πολεμικές συγκρούσεις.