Ευρωπαίος επίτροπος για Θέουτα: Η ΕΕ είναι ευάλωτη αν οι συνοριακοί έλεγχοι εξαρτώνται από την καλή θέληση γειτονικών χωρών

Ο πρόεδρος της Θέουτα ανέφερε ότι περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Δυνάμεις Ασφαλείας της Ισπανίας έχουν αναπτυχθεί στη Θέουτα / REUTERS/Violeta Santos Moura REUTERS/Violeta Santos Moura

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται ευάλωτη όταν η διαχείριση των συνοριακών ελέγχων βασίζεται στην καλή θέληση γειτονικών κρατών, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Μάγκνους Μπρύνερ.

Η τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

«Μία πολύ σημαντική υπενθύμιση από τη Θέουτα είναι ότι, για να έχουμε έλεγχο, πρέπει να συνεργαστούμε με τους γείτονές μας, φυσικά, αλλά, όσο ο έλεγχος εξαρτάται από την καλή θέληση κάποιας γειτονικής χώρας, παραμένουμε (…) ευάλωτοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

Στην ίδια επιτροπή, ο πρόεδρος του θύλακα, Χουάν Χεσούς Βίβας, ανέφερε ότι περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μαζικής εισροής μεταναστών στην περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Βίβας διευκρίνισε πως ο αριθμός των μεταναστών που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Θέουτα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 5.000 ατόμων.

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ