F-15EX: Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρέλαβε ακόμα δύο προηγμένα μαχητικά

Η Boeing παρέδωσε ακόμα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15EX Eagle II στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς όπως αναφέραμε το περασμένο καλοκαίρι, το πρόγραμμα ανάπτυξης των προηγμένων αεροσκαφών αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων και τεχνικών λαθών που έχουν ως αποτέλεσμα να «πηγαίνουν πίσω» οι παραδόσεις.

Το τρίτο και το τέταρτο κατά σειρά F-15EX της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, γνωστά και ως «EX3» και «EX4», έχουν σταθμεύσει πλέον στην αεροπορική βάση Eglin της USAF, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις πριν από την επίσημη παράδοση.

Και τα τέσσερα μαχητικά αποτελούν πλέον μια δοκιμαστική «ομάδα» πάνω στην οποία θα εργαστούν οι τεχνικοί και οι αξιωματούχοι της USAF και της Boeing, ενώ εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας δήλωσε ότι ελπίζει ακόμα δύο μαχητικά F-15EX να παραδοθούν στις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Η 142η Πτέρυγα Μάχης της Εθνικής Φρουράς του Όρεγκον αναμένεται να είναι η πρώτη επιχειρησιακή μονάδα που θα αναπτύσσει τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη. H USAF να σχεδιάζει την απόκτηση συνολικά 104 αεροσκαφών τύπου F-15EX για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα μοντέλα F-15C/D, ενώ ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον και τρίτες χώρες για την προμήθειά τους, όπως: