F-16: «Σκληρή προσγείωση» μαχητικού της Ταϊβάν στη Χονολουλού [vid]

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν (RoCAF) αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει «σκληρή προσγείωση» στο διεθνές αεροδρόμιο της Χονολουλού, όταν ο πιλότος διαπίστωσε πως το σύστημα προσγείωσης δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα το μπροστινό μέρος του μαχητικού να χτυπήσει το έδαφος, δίχως ωστόσο να προκληθούν άλλες ζημιές.

Το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε στις 2:45 μ.μ (τοπική ώρα) και σύμφωνα με πληροφορίες, ένας διάδρομος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ ο πιλότος του μαχητικού είναι καλά στην υγεία του. Το  τηλεοπτικό δίκτυο TVBS News της Ταϊβάν ανέφερε μετά από λίγη ώρα ότι επρόκειτο για μαχητικό τύπου F-16 το οποίο επέστρεφε στην χώρα έπειτα από εκπαίδευση με αμερικανικές δυνάμεις στην Αριζόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατιωτικά αεροσκάφη της Ταϊβάν χρησιμοποιούν το διεθνές αεροδρόμιο της Χονολουλού ως ενδιάμεση σταθμό για ανεφοδιασμό όταν πραγματοποιούν πτήσης από και προς τις ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στρατιωτικές ασκήσεις με τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, με λιτές ανακοινώσεις, τόσο από το Υπουργείο Μεταφορών της Χαβάη όσο και από την Εθνοφρουρά της αμερικανικής πολιτείας.

Φωτογραφία αρχείου Reuters