F-22: Τράπηκαν σε φυγή από τον τυφώνα Florence

 Ο Τυφώνας Florence έτρεψε σε φυγή μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις κοντά στην ακτογραμμή της Βιρτζίνια διέταξαν την εκκένωση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και των πολεμικών πλοίων, για να προστατευθούν από το τυφώνα Florence που ετοιμάζεται να πλήξει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Οι κυβερνήτες της Νότιας Καρολίνας, της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνιας έχουν θέσει τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν ενεργοποιήσει περίπου 1.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτης ανάγκης σε περιοχές που προβλέπεται ότι θα πληγούν από μεγάλους ανέμους και πλημμύρες που θα προκαλέσει ο τυφώνας Florence.

Εν τω μεταξύ, οι δόκιμοι αμερικανοί Πεζοναύτες στο στρατόπεδο εκπαιδεύσεως στη Νότια Καρολίνα θα αποφοιτήσουν νωρίτερα και θα απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω του τυφώνα.

Η διοίκηση των Στόλων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει διατάξει όλα τα πολεμικά πλοία στην περιοχή της Βιρτζίνια να απομακρυνθούν για να αποφευχθούν ζημίες που μπορεί να προκαλέσει η κακοκαιρία.

«Υπάρχουν σχεδόν 30 πλοία που προετοιμάζονται να ξεκινήσουν από τον Ναύσταθμο του Norfolk και την Διακλαδική Εκστρατευτική Βάση Little Creek καθώς ο τυφώναςFlorence προβλέπεται να πλήξει τις ακτές του Μεσανατολικού Ατλαντικού., αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση των Στόλων του Αμερικανικού ΠΝ.

Επίσης, στη Βιρτζίνια, ο Σμήναρχος Jason Hinds, διοικητής της 1ης Πτέρυγας Μάχης, διέταξε την εκκένωση όλων των αεροσκαφών F-22 Raptor και T-38 Talon από την Βάση Langley-Eustis και την μεταστάθμευση τους στην αεροπορική βάση Rickenbacker της Εθνικής Φρουράς στο Οχάιο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

«Έχουμε εδώ εγκαταστάσεις που μπορούν να αντέξουν τους ανέμους των τυφώνων, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακινδυνεύσουμε οποιαδήποτε ζημιά στο στόλο των F-22 μας». δήλωσε ο Hinds.

Πηγή Military.com