F35: Η πρώτη απογείωση των stealth της RAF – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα το νέο F-35 Lightning απογειώθηκε για πρώτη φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο – ο Wdr Cdr Butcher δήλωσε: «Ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το 617 Sqn που σήμερα ξεκινάει την πρώτη μας πτήση από το σπίτι μας στο RAF Marham καθώς συνεχίζουμε να φέρουμε το Lightning σε υπηρεσία πρώτης γραμμής με την RAF – Royal Air Force και το RN – Royal Navy.

Η έδρα των βρετανικών F-35 βρίσκεται στην βάση Marham στο Νόρφολκ της Αγγλίας. Η άφιξη και η ένταξή τους σε ενεργό υπηρεσία με την βρετανική αεροπορία πραγματοποιήθηκε δύο μήνες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ζέυγος μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 Lightning II της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (Royal Air Force RAF) καθώς πραγματοποιεί ενάεριο ανεφοδιασμό πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό. Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη διαδικασία καθώς τα αεροσκάφη ίπτανται σε μεγάλο ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την στιγμή του ανεφοδιασμού είναι ιδανικές, προσφέρουν στο θεατή ένα απολαυστικό θέαμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακά πλάνα από τον ανεφοδιασμό των F-35: