F-35: Μαχητικά της RAF πετούν σε σχηματισμό με αμερικανικά F-15 και Β-2 [pics]

Βρετανικά F-35, μαζί με τα θρυλικά βομβαρδιστικά Β-2 και τα F-15 της USAF πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από περιοχή της Νορβηγικής Θάλασσας.

Τα βρετανικά και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη διενήργησαν εναέριους σχηματισμούς πάνω από διεθνή ύδατα πλησίον της Νορβηγικής Θάλασσας.

Οι αποστολές αυτές έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση και τις ΕΔ της Νορβηγίας, καθώς και των άλλων γειτονικών χωρών, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της USAF.

Τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-2, που αποτελούν μέρος της δύναμης κρούσης «Bomber» που βρίσκεται, επί του παρόντος, στην περιοχή ευθύνης των ευρωπαϊκών διοικήσεων των ΗΠΑ, προέρχονται από την 509th αεροπορική βάση στο Μιζούρι.

Στην πρόσφατη άσκηση τα μαχητικά πέταξαν σε σχηματισμό «Delta». Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) και 2 F-15 της USAF, εκτέλεσαν χρέη «προστασίας» ενός stealth βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου B-2 Spirit, με τις φωτογραφίες από την άσκηση να εντυπωσιάζουν.

Στόχος της αποστολής ήταν η εξοικείωση των πληρωμάτων στους σχηματισμούς, ενώ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η διατήρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και η διαθεσιμότητα στρατηγικών μέσων στο πλαίσιο του NATO.

Πηγή: Defence Blog