F-35: Νέος συναγερμός καθήλωσης των stealth μαχητικών – ΒΙΝΤΕΟ

Και όμως τα F-35 πάλι θα χρειαστεί να καθηλωθούν, προκαλώντας και άλλο πονοκέφαλο στο Πεντάγωνο με το πιο ακριβό οπλικό τους σύστημα.

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη F-35Bs καθηλώθηκαν και πάλι για να επισκευαστούν δύο σωλήνες καυσίμων, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Στις 11 Οκτωβρίου, το JPO, η υπεύθυνη διεύθυνση του Πενταγώνου για το πρόγραμμα F-35, διέταξε όλα τα αεροσκάφη να αναστείλουν τις πτήσεις τους, προκειμένου να αντικαταστήσουν έναν προβληματικό σωλήνα καυσίμου ο οποίος θεωρήθηκε η αιτία της συντριβής ενός F-35B στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νότια Καρολίνα.

Έπειτα από την επιθεώρηση των αεροσκαφών, διαγνώστηκε ότι δύο άλλοι σωλήνες καυσίμου έπρεπε να αντικατασταθούν ακόμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του JPO, Joe DellaVedova, προσθέτοντας ότι οι επισκευές «μπορούν να ολοκληρωθούν από την γραμμή συντήρησης».

«Όταν είναι διαθέσιμο ένα κομμάτι ή τμήμα του αεροσκάφους, αναμένεται ότι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης σε λιγότερο από 48 ώρες», δήλωσε η DellaVedova την Πέμπτη. «Τα εξαρτήματα βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και η Pratt & Whitney εργάζεται για την ταχύτερη περαιτέρω αύξηση της προσφοράς των απαιτούμενων τμημάτων. Ο ακριβής αριθμός κινητήρων στους οποίους θα χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση των σωλήνων καυσίμου δεν μπορεί να γίνει γνωστός ωστόσο, λόγω της επιχειρησιακής ασφάλειας και του απορρήτου ασφάλειας του Πενταγώνου και κατ’επέκταση του JPO”.

Δείτε βίντεο με την καθήλωση των F-35 :

Πηγή: Task and Purpose