F – 35: Στην πρώτη του προσομοίωση – ΦΩΤΟ

 
Οι παρακάτω φωτογραφίες των έξι F-35A Lightning II τραβήχτηκαν στις 8 Φεβρουαρίου 2016. Τα έξι F-35A Lightning ανήκουν στην 31η Μοίρα δοκιμής και αξιολόγησης (Test and Evaluation Squadron – TES) της Αεροπορικής Βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας Edwards, Καλιφόρνια, τα οποία στις φωτογραφίες μόλις και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στο Αϊντάχο. Τα πέμπτης γενιάς αεροσκάφη θα λάβουν μέρος στην πρώτη τους προσομοίωση ανάπτυξης, το τέστ αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Θα δοκιμαστούν τρεις βασικές αρχικές επιχειρησιακής ικανότητας θα δοκιμαστούν κατα την διάρκεια του τεστ από τους TES 31: Καταστολή της Αεράμυνας του εχθρού, Στενή Εναέρια Υποστήριξη και Αεροπορική Απομόνωση.

Η δοκιμή αυτή διεξάγεται για να αξιολογηθεί η ικανότητα ανάπτυξης της Μοίρας των F-35Α και το αποτέλεσμά της θα καθορίσει το σημείο αναφοράς για την Πολεμική Αεροπορία όσο αφορά την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του F-35A που έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η αεροπορική βάση στο Αϊνταχο επιλέγει για να φιλοξενήσει την προσομοίωση ανάπτυξης, διότι μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον και ενα εύρος αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, καθώς στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ΑΪνταχο τα έξι F-35A θα ενσωματωθούν με F-15E Strike Eagles που ανήκουν στην 366η Πτέρυγα Μαχητικών και A-10 Thunderbolt II που ανήκουν στην 124η Πτέρυγα Μαχητικών.

The Aviationist