F-35C: Η προσπάθεια προσνήωσης του stealth μαχητικού πριν την πρόσκρουση – Βίντεο ντοκουμέντο

Στις 25 Ιανουαρίου γινόταν γνωστό από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πως επτά μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τραυματίστηκαν χθες κατά την αποτυχημένη προσνήωση καταδιωκτικού F-35C σε αεροπλανοφόρο στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το F-35 C Lightning II, καταδιωκτικό/βομβαρδιστικό με τεχνολογία που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του από εχθρικά ραντάρ, προσπαθούσε να προσνηωθεί στο USS Carl Vinson αφού αποπεράτωσε αποστολή ρουτίνας όταν έγινε το ατύχημα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της δύναμης του αμερικανικού ΠΝ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο, που φέρεται να δείχνει αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια του F-35C.

Το βίντεο φέρεται να διέρρευσε από το προσωπικό του αεροπλανοφόρου, και δείχνει το μαχητικό να πλησιάζει το κατάστρωμα για να προσνηωθεί.

Όπως είχε γίνει γνωστό, το αεροσκάφος έπεσε στη Σινική Θάλασσα, με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να το ανακτήσει, πριν πέσει στα χέρια της Κίνας.

Το βίντεο είναι αυτό:

Επιπλέον το ιαπωνικό CNN δημοσιοποίησε μία φωτογραφία που δείχνει το F-35C μετά την πρόσκρουση στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson να επιπλέει στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει πάντα το ιαπωνικό CNN, η αυθεντικότητα της φωτογραφίας έχει επιβεβαιωθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η φωτογραφία είναι αυτή: