F/A-18: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος στην Καλιφόρνια [pic]

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F/A-18 συνετρίβη κοντά στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, μεταδίδοντας πληροφορίες αξιωματούχου, που ζήτησε να  τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ένας εκπρόσωπος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία, ενώ η εν λόγω πηγή δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Το περιστατικό έγινε στο γνωστό σημείο, για τους λάτρεις της αεροπορίας, που είναι γνωστό ως Canyon Star Wars και  σύμφωνα με τον Patrick Taylor, εκπρόσωπο του πάρκου, επτά επισκέπτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα από την συντριβή.

Κατά γενικό κανόνα, τα στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη δεν επιτρέπεται να πετούν πάνω από τα εθνικά πάρκα, αλλά έγινε εξαίρεση σε αυτό το τμήμα της Κοιλάδας του Θανάτου όταν έγινε εθνικό πάρκο πριν από 25 χρόνια.

Το συγκεκριμένο τμήμα του πάρκου είναι ένα δημοφιλές μέρος για να παρακολουθούν επισκέπτες πτήσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης, ενώ βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη βάση Lemoore, την έδρα των αεροπορικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού.

Όπως ανέφερε επίσημος λογαριασμός σε ανάρτηση στο Twitter: «Στις 10:00 μ.μ. περίπου, μαχητικό αεροσκάφος F / A-18E καταστράφηκε κοντά στο @NAWS_CL. Οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη».

Σημειώνεται πως το F/ A-18 είναι η «ραχοκοκκαλιά» των μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αεροσκάφη που διαθέτουν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / CNN | Φωτογραφία αρχείου Reuters