F-22 εναντίον S-300: Έτσι τα Raptor θα καταστρέψουν το καμάρι του Πούτιν στη Συρία

Τo πυραυλικό σύατημα S-300 που παρέλαβε η Συρία  από τη Ρωσία θα μπορούσε να εξουδετερωθεί από τα Αμερικανικά μαχητικά F-22 Raptor με αυτό τον πλάνο επίθεσης, δήλωσε ο καθηγητής Σεργκέι Σουντάκοφ της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης στην RIA Novosti.

Κατά την άποψη του έμπεριου ειδικού αναλυτή, ένα πολύ πιθανό πλάνο επίθεσης θα προέβλεπε ένα πρώτο κύμα F-22 τα οποία εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα δημιουργούσε παρεμβολές και θα παρεμπόδιζε τη λειτουργία των ραντάρ των S-300, την ίδια στιγμή που θα τους επιτίθεντο με χτυπήματα ακριβείας. Ένα δεύτερο κύμα μαχητικών F-22 και ίσως με κάποια βομβαρδσιτικά, θα εισέρχονταν εντός εμβέλειας του πυραυλικού συστήματος, τα οποία αβοήθητα και δυσλειτουργικά θα ήταν εκτεθειμένα για το δεύτερο και τελειωτικό χτύπημα από βόμβες και ξανά πυραυλικές επιθέσεις ακριβείας.

Ο Ρώσος καθηγητής πιστεύει ότι έτσι η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να παραλύσει τη Συριακή αντιπυραυλική άμυνα, όμως ειναι δυνατό να εντοπιστούν τα μαχητικά και να καταρριφθούν, όχι απαραίτητα από τα ραντάρ τους, αλλά από τα ειδικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και αυτά εκπέμπουν σήμα στο οποίο ανταποκρίνονται οι S-300.

Σημειώνεται πως, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την παράδοση τεσσάρων συστημάτων  εκτόξευσης S-300 στη Συρία. Η παράδοση περιελάμβανε 49 είδη εξοπλισμού, όπως ραντάρ, αισθητήρες, οπίσθιο φωτισμό, βασικά συστήματα αναγνώρισης, οχήματα καθοδήγησης και τέσσερις εκτοξευτές.

Επίσης η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, εκτός από τα F-22, μπορεί να «ρίξει» στη μάχη και τα F-16CJ Viper.

Πηγή: UAWire