F-35: Η πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή των stealth μαχητικών του ΠΝ των ΗΠΑ πάνω σε αεροπλανοφόρο – ΦΩΤΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησε για πρώτη φορά επιχειρησιακές δοκιμές των stealth μαχητικών F-35C πάνω σε αεροπλανοφόρο από τις 22 Αυγούστου.

Τα stealth μαχητικά F-35 του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκαν πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln από το κατάστρωμα του οποίου πραγματοποίησαν διάφορες επιχειρησιακές δοκιμές για πρώτη φορά. 

Τα F-35 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τα F-35C δηλαδή, είναι τα μόνα από τις εκδόσεις του stealth μαχητικού που δεν είναι επιχειρησιακά, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να παραλάβει F-35 Block 4 (πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας) και όχι τα ημιτελή Block 3, που χρειάζονται αρκετές αναβαθμίσεις.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε ο αμερικανικός ιστότοπος Aviation Week, το οποίο βρέθηκε στο κατάστρωμα του USS Abraham Lincoln και παρακολούθησε μέρος των δοκιμών:


Ένα F-35C Lightning II ετοιμάζεται για να απογειωθεί από το κατάστρωμα του USS Abraham Lincoln κατά την διάρκεια των δοκιμών στις 27 Αυγούστου.


Ναύτες ετοιμάζονται για τις επιχειρησιακές δοκιμές στο κατάστρωμα του USS Abraham Lincoln στις 27 Αυγούστου. Ήταν η πρώτη φορά που F-35C πέταξαν μαζί με F/A-18E/F Super Hornet.


Ένα F-35C ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln στις 26 Αυγούστου.


Ο Cmdr. Tommy Locke, της 125 Μοίρας του Αμερικανικού ΠΝ πετάει με ένα F-35C πάνω από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, κατά την διάρκεια των δοκιμών στις 26 Αυγούστου.


Ναύτες πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης σε ένα F-35C Lightning II στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln στις 21 Αυγούστου κατά την διάρκεια των δοκιμών.

Φωτογραφίες: Aviation Week