F-35: Η νέα έκδοση του κινητήρα από την Pratt & Whitney είναι έτοιμη

Η Pratt & Whitney αναπτύσσει αναβαθμίσεις για τον κινητήρα του F-35, οι οποίες θα του δώσουν τη δύναμη και την ψύξη που είναι απαραίτητες για να καταστήσει το αμερικανικό αεροσκάφος ακόμη περισσότερο ισχυρό στις εναέριες συγκρούσεις.

Η νέα αναβάθμιση του Option Growth 2.0 για τον κινητήρα F135, προσθέτει ένα πιο προηγμένο σύστημα διαχείρισης ισχύος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει το F-35 να ενσωματώσει νέα όπλα και αισθητήρες, ανέφερε η εταιρεία. Επίσης, ενσωματώνει μια νέα τεχνολογία συμπιεστών και στροβίλων που αποφέρουν μεγαλύτερη ώθηση και εξοικονόμηση καυσίμων.

Η Pratt & Whitney το 2017 εξέτασε μια πρώιμη έκδοση του κινητήρα Option Growth 1.0 που ονομάζεται κινητήρας μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου, η οποία κατέδειξε ότι η αναβάθμιση θα μπορούσε να βελτιώσει την ώθηση κατά έως και 10% και να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά έως 6%.

Παρόλο που το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει συναινέσει για την απόκτηση του αναβαθμισμένου κινητήρα F135 στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή ανάπτυξη και επέκταση δυνατοτήτων, τα στελέχη της Pratt έχουν την ελπίδα ότι θα το κάνουν κατά την ολοκλήρωση αυτής της αναπτυξιακής διαδικασίας.
 
Πηγή: www.defensenews.com