F-35: Οργιάζουν οι φήμες ότι το Κογκρέσο «έκοψε» την εξαγωγή τους στην Τουρκία

Οργιάζουν οι φήμες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο «έκοψε» την εξαγωγή τους στην Τουρκία!

Το δικομματικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, για το οποίο είχαμε ήδη γράψει αναλυτικά, υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πως υπερψηφίστηκε τελικώς από την Επιτροπή Ένοπλων Δυνάμεων του αμερικανικού κογκρέσου με ψήφους 60 υπέρ και 1 κατά.

Σύμφωνα με το www.ptisidiastima.com το νομοσχέδιο προέβλεπε την απαγόρευση εξαγωγής πολλών μειζόνων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων βέβαια το νέο μαχητικό F-35 αλλά επιπλέον και τα αντιαεροπορικά συστήματα MIM-104 Patriot, βαρέα μεταφορικά ελικόπτερα Ch-47, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα AH-1 και Η-70 κ.ά.

Το επόμενο βήμα, αν όντως έχει περάσει, είναι ότι σε όχι περισσότερο από εξήντα ημέρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Άμυνας σε συνεννόηση με τον υπουργό εξωτερικών, θα πρέπει να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου για την διμερή κατάσταση με την Τουρκία. Πρόκειται προφανώς για σημαντική και χειροπιαστή πλέον εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα που ασφαλώς θα έχει συνεχεια.

ΠΗΓΗ: www.ptisidiastima.com