F-35: «Παρωχημένα» το 74% των μαχητικών που θα εξάγει η Lockheed μέχρι το 2024 – ΦΩΤΟ

 Το 74% των F-35 που θα παραδοθούν σε ξένες χώρες μέχρι το 2024 θα απαιτήσουν σημαντικές εργασίες εκσυγχρονισμού για να αποκτήσουν την προσδοκώμενη απόδοση, υποστηρίζει το «Defense Aerospace».

Μια ανάλυση των υπαρχουσών συμβάσεων για τα F-35 δείχνει ότι τα 343 – ή το 74% – των 460 εξαγωγικών F-35, που θα παραδώσει η Lockheed μέχρι τα τέλη του 2024 θα βρίσκεται στην τρέχουσα, ξεπερασμένη διαμόρφωση αρχικής παραγωγής χαμηλού συντελεστή (LRIP).

Αυτά τα 343 αεροσκάφη είναι παρωχημένα και περιορίζονται, τόσο από άποψη επιχειρησιακών δυνατοτήτων όσο και από τα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Είναι, και θα παραμείνουν, παρωχημένα επειδή το λογισμικό τους είναι ατελές και επειδή οι αισθητήρες τους – σχεδιασμένοι πριν από 20 χρόνια – έχουν ξεπεραστεί από την πρόοδο των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: F-35: «Τζούφιο» μαχητικό παρέλαβαν οι Τούρκοι

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, θα παραδοθούν σε ξένες χώρες συνολικά 460 μαχητικά αεροσκάφη F-35. Από αυτά τα 460 μαχητικά αεροσκάφη, τα 343 θα παραδοθούν με διαμόρφωση LRIP, Block 3F και όχι με την πιο πρόσφατη και πλήρη διαμόρφωση FRP, Block 4. Σαν συνέπεια, τα αεροσκάφη θα έχουν περιορισμένες ικανότητες μεταφοράς μεγάλης ποικιλίας όπλων και το λογισμικό τους θα θεωρείται, με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις, «παρωχημένο».

Σύμφωνα με στοιχεία, 30 από τα 50 μαχητικά F-35 που θα έχουν ενταχθεί τον στόλο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι το 2024, εφόσον το πρόγραμμα παραδόσεων δεν παγώσει ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Κογκρέσου.

Δείτε τον πίνακα με τα στοιχεία:

Πηγή Defense-Aerospace.com