F-35: Το Πεντάγωνο καθηλώνει ολόκληρο τον στόλο των stealth μαχητικών – ΦΩΤΟ

Το Πεντάγωνο έδωσε διαταγή ώστε το σύνολο του στόλου των stealth μαχητικών F-35 να καθηλωθούν μετά από το ατύχημα του F-35B στη Νότια Καρολίνα τον περασμένο μήνα.

Όλες οι παραλλαγές του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένης της εκδοχής της Πολεμικής Αεροπορίας και της έκδοσης του Ναυτικού F-35C, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Πενταγώνου Lee Hudson για την Aviation Week.

O στρατός διενεργεί επιθεώρηση σε όλο τον στόλο, εξετάζοντας τον σωλήνα καυσίμου εντός των κινητήρων όλων των αεροσκαφών F-35, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο Task & Purpose.

Η απόφαση για την επιθεώρηση των σωλήνων καυσίμου του αεροσκάφους προέκυψε από την έρευνα σχετικά με τη συντριβή του F-35B που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από τον Αεροσταθμό Marine Corps στο Beaufort της Νότιας Καρολίνας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε εδώ για το συγκλονιστικό ατύχημα του F-35B

Εδώ είναι η πλήρης ανακοίνωση από την JPO, το Γραφείο Κοινού Προγράμματος για το F-35 :

«Οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι διεθνείς εταίροι έχουν αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις των F-35, ενώ παράλληλα διενεργείται επιθεώρηση σε ολόκληρο το στόλο με κεντρικό στοιχείο της επιθεώρησης ενός σωλήνα καυσίμου εντός του κινητήρα σε όλα τα αεροσκάφη F-35.

Εάν εντοπιστούν δυσλειτουργικοί σωλήνες καυσίμων, το τμήμα αυτό θα αφαιρεθεί και θα αντικατασταθεί. Εάν έχουν ήδη εγκατασταθεί λειτουργικοί σωλήνες καυσίμου, τότε αυτά τα αεροσκάφη θα επιστρέψουν σε επιχειρησιακή κατάσταση. Οι επιθεωρήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

Ο πρωταρχικός στόχος μετά από οποιοδήποτε ατύχημα είναι η πρόληψη μελλοντικών περιστατικών. Θα λάβουμε κάθε μέτρο για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς λειτουργίες, ενώ παράγουμε, διατηρούμε και εκσυγχρονίσουμε το F-35″.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Twitter :


Πηγή: Task and Purpose