Φάρνμπορο: Ο Ρογκόζιν ζήτησε απο τους Ρώσους να «γυρίσουν σπίτι»

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν πρότεινε σήμερα στα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας που βρίσκονται στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο να επιστρέψουν στη χώρα τους, μετά την άρνηση των βρετανικών αρχών να χορηγήσουν θεωρήσεις εισόδου σε επίσημους αντιπροσώπους.

«Προτείνω στην αντιπροσωπεία μας να μην συμμετάσχει στην έκθεση και να γυρίσει σπίτι», έγραψε ο Ρογκόζιν στο λογαριασμό του στο Twitter.


(Ρωσικό αεροσκάφος Αntonov στο Farnborough)

Οι βρετανικές αρχές επιβεβαίωσαν το Σάββατο ότι αρνήθηκαν να χορηγήσουν θεωρήσεις εισόδου (βίζες) σε ρώσους αντιπροσώπους και τεχνικούς που επρόκειτο να μεταβούν στην έκθεση του Φάρνμπορο, «εξαιτίας των δραστηριοτήτων της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Το Λονδίνο ανακοίνωσε επίσης ότι απέσυρε τη Ρωσία από τον κατάλογο των χωρών που έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση των αδειών εξαγωγής ώστε να αποθαρρύνει τη Μόσχα να συμμετάσχει στην αεροναυτική έκθεση.


(Ρωσικό Sukhoi Superjet SSJ-100 στο Farnborough)

Αυτή η άρνηση χορήγησης θεωρήσεων εισόδου «σε ένα όχι αμελητέο τμήμα της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι ένα νοσηρό σημάδι αθέμιτου ανταγωνισμού και, αν θέλετε, αδυναμίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Σεργκέι Κόρνεφ, διευθυντής πωλήσεων στρατιωτικών αεροπλάνων στον Rosoboronexport, το δημόσιο ρωσικό όμιλο στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην εικόνα της φιλοξενούσας χώρας», δήλωσε.

Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα για να πάρει τις απαραίτητες θεωρήσεις εισόδου κατά την προηγούμενη έκθεση το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα δείξουν οι Ρώσοι στο Φάρνμπορο