FBI – MI5: «Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αλλάζει το παιχνίδι – Κάνει τεράστιες προσπάθειες να κλέψει δυτική τεχνολογία»

Οι επικεφαλής της MI5 και του FBI χρησιμοποίησαν μια άνευ προηγουμένου κοινή ομιλία για να προειδοποιήσουν ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη «πρόκλησή τους που αλλάζει το παιχνίδι», με το Ηνωμένο Βασίλειο να διπλασιάζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των κινεζικών απειλών.

Ο Κρίστοφερ Ρέι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), είπε ότι το Πεκίνο αντλεί μαθήματα από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μιλώντας για την κινεζική απειλή στην Ταϊβάν, υποστήριξε ότι η κινεζική κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να προστατεύσει την οικονομία της από ενδεχόμενες μελλοντικές κυρώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία αποτελεί σημαντική απειλή, οι δύο αρχηγοί ασφαλείας επέλεξαν να επικεντρωθούν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τις μυστικές επιχειρήσεις του εναντίον των χωρών τους, των συμμάχων και του ευρύτερου κόσμου.

Κατηγόρησαν την Κίνα για μια τεράστια, διαρκή προσπάθεια να κλέψει τις δυτικές προόδους στην τεχνολογία, την έρευνα και άλλους τομείς καθώς και να χρησιμοποιήσει τα δημοκρατικά, τα μέσα ενημέρωσης και τα νομικά συστήματα της Δύσης προς όφελός τους.

Πηγή: Sky News / Φωτογραφία αρχείου Reuters